Schutterij Drumband-Jachthoornkorps St.Sebastianus Laar - Weert

Koninklijke onderscheiding Henk Klaessens

Tijdens de jaarvergadering van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen is Henk Klaessens verrast met een koninklijke onderscheiding. Door burgemeester Evers van Nederweert werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor het vele werk dat hij al jarenlang doet voor de LBT en ook onze vereniging.
HenkKlaessens-min.jpg

Henk is sinds 1965 lid van schutterij St.Sebastianus. Hij is begonnen als tamboer en al vroeg was hij geïnteresseerd in alles dat met muziek te maken had. Als het nodig was ondersteunde hij de blazersgroep op bas of jachthoorn. Hij deed meerdere opleidingen voor instructeur wat er in resulteerde dat hij in 1991 instructeur werd van ons muziekkorps. En dat is hij 24 jaar geweest. Dat heeft hij prima gedaan want in enkele jaren promoveerde het korps van de derde naar de eerste divisie met als hoogtepunten enkele malen Limburgs Kampioen, Nederlands Kampioen en als kers op de taart in 2009 de 2e prijs op het WMC in Kerkrade.

Intussen stond hij ook aan de basis van de huidige muziekopleiding en jarenlang het aanspreekpunt voor leden, bestuur en ouders; beheer van instrumenten en beheerder van het muziekarchief. Ook de jeugd heeft jij jarenlang opgeleid waar we nu nog de vruchten van plukken.

Daarnaast is hij een uitstekend schutter en al sinds begin 80-jaren een vaste waarde in het eerste zestal.

Sinds 2000 is hij actief voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) als penningmeester en als voorzitter van het district Weert. Als zodanig is hij ook lid van het hoofdbestuur van de LBT. In 2011 was hij secretaris en penningmeester van het comité dat het 50-jarig jubileumfeest organiseerde. Sinds 2012 is hij beheerder van de website www.l-b-t.nl en sinds 2014 verzorgt hij ook de nieuwsbrief.

Terecht dat hij is beloond voor deze hoge onderscheiding als waardering voor alles wat hij voor ons heeft gedaan.

Hoewel het zaterdagochtend was kregen we toch een grote delegatie op de been om hem een klinkende serenade te geven.

Henk, van harte gefeliciteerd !!!


Sluiting schietseizoen: Koningschieten

Hubert Janssen heeft zich tot koning 2019 geschoten. Het 82e schot was trefzeker om de vogel naar beneden te schieten. Hij zal samen met Simone Janssen het koningspaar vormen.
Bij de jeugd was Sophie van Gent met het 19e schot voor het 2e opeenvolgend jaar de winnaar en is jeugdkoning 2019.
De Dorpskoningin is Chantal ven Gent. Met het 19e schot haalde zij de kleine vogel naar beneden.
DSCN4958-min.JPG

Voorafgaand aan het koningschieten werden 6 jubilarissen gehuldigd.

Femke Stals en Frank van den Boogaert zijn 12 1/2 jaar lid; Toos Claessens - Driessens 25 jaar ; Harrie Houben 40 jaar en Guul Rademakers 60 jaar.
Twan Korten, in juli plotseling overleden, werd postuum gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap.
De medailles werden namens de OLS federatie uitgereikt door de voorzitter van de bond EMM Theo Looijmans.
DSCN4903.JPG

Twan Korten overleden

Bedroefd moeten wij meedelen dat ons trouw lid Twan Korten op 80-jarige leeftijd plotseling is overleden. Twan was 60 jaar lid van onze vereniging en zou in september hiervoor worden gehuldigd. Hij is jarenlang bestuurslid geweest, buksmeester, verkoper van donateurkaarten en optekenaar. Nog wekelijks onderhield hij de tuin bij Hout bempt en pinde hij de harken op. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem. In 2017 is hij hiervoor geïnstalleerd als Schutbroeder in de Edele Eed-broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Wij gaan hem missen en wensen zijn familie veel sterkte met dit plotseling verlies. De crematie vindt plaats op zaterdag 07 juli om 12:30 uur in het crematorium Midden-Limburg in Baexem.

Twan_Korten.jpg
(Foto: Fred Vliegen)

OLS Raam

Op het Oud Limburgs Schuttersfeest in Raam - Ophoven hebben we goede resultaten behaald.
Het koningspaar Janou Moonen en Guus Peeters behaalde de 1e prijs ! En Janou won ook nog de 3e prijs als mooiste koningin.
Ook in de optocht goede resultaten: 1e prijs mooiste geheel en 2e prijs defilé.
Bij het schieten begonnen we voortvarend. Na 2 ronden zonder misser konden we deelnemen aan de kaveling. De eerste 2 ronden zonder problemen maar in de laatste kavelronde helaas 1 misser waardoor we niet deel kunnen nemen aan de finale a.s zaterdag.

Loterij november

De uitslag van de november trekking van de loterij.
€ 50,00 nr. 543     € 5,00 nr. 746     € 5,00 nr. 889
€ 25,00 nr. 492     € 5,00 nr. 749     € 5,00 nr. 899
€ 15,00 nr. 866     € 5,00 nr. 759     € 5,00 nr. 1060
€ 15,00 nr. 906     € 5,00 nr. 822     € 5,00 nr. 1145
€ 5,00 nr. 641       € 5,00 nr. 836


Clubkampioen 2018

Jasper Sijben is clubkampioen 2018 geworden. Op het persoonlijk kampioenschap van de bond EMM behaalde hij van onze vereniging het beste resultaat.
Tevens werd hij ook nog eens met 87p 4e in de eindstand van de bond EMM. Proficiat !!
Jasper2018.jpg

Rabobank Clubkas Campagne

De Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Weerterland heeft €395,39 opgebracht! Iedereen die een stem op onze vereniging heeft uitgebracht heel hartelijk dank !!


Opening Schietseizoen

De wedstrijd bij de opening van het schietseizoen is gewonnen door Roy Borsboom, Theo Sijben werd 2e en Pierre Wijen 3e. Quinn Smeets won de beker van de jeugdleden en Leo Mooren was de beste van de Vrienden van St.Sebastinus.
Allemaal van harte gefeliciteerd ! 

Opening2018.JPG