Schutterij Drumband-Jachthoornkorps St.Sebastianus Laar - Weert

Jubilarissen 2019

Bij de afsluiting van het schietseizoen / koningschieten zijn 3 jubilarissen gehuldigd.
Daniek Moonen, Walter van Diepen en Will Wolter werden onderscheiden i.v.m. 12 1/2 lidmaatschap.
Jubilarissen2019.JPG
Will Wolter

Will is begonnen als lid van de Vrienden van St.Sebastianus maar toen zijn vrouw Annelies al een paar lid was, gaf jij zich ook op, want hij was er toch altijd bij. Inmiddels is Will al enkele jaren lid van de schietcommissie en zorgt er o.a. voor  dat de kogelvangers schoon zijn. Ook is hij een verdienstelijke schutter. In 2016 was hij schutter in het 1e zestal dat op het OLS in Maasmechelen de 4e prijs behaalde.

Walter van Diepen

Walter is begonnen als lid van de Vrienden van St.Sebastianus omdat hij er toch al vaak bij was omdat zijn dochter ook lid was. In 2007 volwaardig lid geworden en een fanatieke schutter die geen schietoefening over slaat. Ook al omdat aan de bar na afloop altijd gezellig is. In 2011 was hij koning en liep samen met zijn vrouw Ria als koningspaar. Hij is lid van de schietcommissie en maakt inmiddels ook deel uit van het bestuur.

Daniek Moonen

Daniek is al 12,5jr  lid van het muziekkorps en een onmisbare tamboer. Ze mist bijna geen repetitie en zorgt voor de vrolijke noot. Ook altijd aanwezig op de schuttersfeesten en ook onder de schietboom staat ze haar mannetje. Ze is lid van de jeugdactiviteitencommissie en probeert de jeugdleden zo veel mogelijk bij de activiteiten te betrekken..

Peter Sijben overleden

Bedroefd zijn we om te melden dat ons lid Peter Sijben op 67-jarige leeftijd in zijn 2e vaderland Canada is overleden. Tijdens een korte vakantie is hij vanwege zijn ziekte opgenomen in het ziekenhuis en in alle rust ingeslapen. Volgens zijn wens wordt hij in Canada gecremeerd en vindt er t.z.t. een herdenkingsdienst in Nederland plaats.
PeterSijben-min.jpg
Peter werd als kleine jongen, net zoals zijn vader en andere broers, lid van schutterij St.Sebastianus. Hij begon op trom en werd al snel een vast waarde in het muziekkorps. Handig als hij was heeft hij in de 70-jaren diverse tromkoffers gemaakt om de instrumenten in op te bergen. Ook schoot hij al snel mee in diverse zestallen en in 1975 schoot hij zich tot koning.

In 1977 kwam er einde aan zijn lidmaatschap omdat hij emigreerde naar Canada. Maar na zijn terugkomst in 1996 meldde hij zich snel aan om opnieuw lid te worden. En hij pakte ook het schieten weer op wist zich op te werken tot de selectie voor het OLS.

Bij de bouw van de nieuwe Hout bempt in 2006 en 2007 konden we opnieuw gebruik maken van zijn handige handjes. Het complete tegelwerk van de toiletten en vloer in de schietaccommodatie werd door hem gelegd en geplakt. En ook het buffet nam hij onder handen.

Enkele jaren terug werd hij getroffen door een ernstige ziekte, maar hij bleef toch zo veel mogelijk komen. Al was het maar om er bij te zijn en een pot te ouwehoeren.

Hij wist dat hij een zware strijd moest leveren tegen zijn ziekte maar wilde nog een keer naar Canada gaan. En daar heeft hij de strijd helaas verloren.

We wensen zijn (klein) kinderen, familie en vrienden veel sterkte in deze droevige tijd.

Koninklijke onderscheiding voor Piet Greijmans

Op vrijdag 26 april heeft Piet Greijmans uit handen van burgemeester Heijmans van Weert een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor diverse verenigingen.
Piet is een echt verenigingsmens. Al meer dan 60 jaar is hij lid van schutterij Sint Sebastianus Laar en vanaf 1982 is hij hier actief als vrijwilliger.
Piet-min.JPG
Van 1982 tot 2014 heeft hij in het bestuur gezeten en vanaf 1986 was hij secretaris. Tot vorig jaar was Piet ook buksmeester en is hij nog steeds actief in de schiet- en kluscommissie. Als dank hiervoor heeft hij de Ere-Sebastianus mogen ontvangen. Ook deden en doen wij nooit vergeefs een beroep op hem als het gaat om de verkoop van loten en donateurskaarten en als collectant voor de Goede Doelen Week.

Maar Piet is niet alleen actief voor de schutterij. Vanaf 2015 verzorgt hij diverse activiteiten voor de Katholieke Oudervereniging Laar. Zo zorgt hij voor de PR, gaat op bezoek bij leden die een kroonjaar vieren of ziek zijn en stelt hij de agenda op voor de vergaderingen.
Elke zaterdagochtend is Piet te vinden in de Sponsorwinkel waar hij onder andere helpt met het sorteren van binnen gekomen kleding. De verdiensten hiervoor schenkt hij aan de schutterij.

Met een vast team van mensen is Piet ook werkzaam als vrijwilliger op de begraafplaats van Laar waar hij onderhoudswerk verricht.

Tot slot is Piet al jaren bloeddonor en voor Buurtschap Rietstraat heeft hij 20 jaar de vrachtwagen gereden voor de Koninginnedagviering.

Al met al een indrukwekkende lijst. Zoals gezegd een echte verenigingsman die dit Koninklijk lintje meer dan verdient.

Wij feliciteren Piet van harte met zijn Koninklijke onderscheiding en hopen dat wij hem nog lang als vrijwilliger mogen begroeten.

Guul Rademakers overleden

Helaas moeten we berichten dat ons zeer gewaardeerd lid
Guul Rademakers op dinsdag 14 mei om 17.00 uur op 82 jarige leeftijd is
overleden. 
De plechtige uitvaartdienst zal worden gehouden op maandag 20 mei om
10.30 uur in de Parochiekerk Hieronymus en Antonius te Laar. Aansluitend
zal hij begeleid worden naar het parochiekerkhof.
Piet-min.JPG
Guul is in 1958 lid geworden van onze schutterij, waar zijn broers Mies en Sjeng ook al prominent aanwezig waren als voorzitter en secretaris.
Ook Guul was iemand die altijd zijn steentje heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook. Jarenlang heeft hij meegeschoten in het 1e zestal. Al op 25-jarige was hij er bij toen in 1962 op het OLS in Kaulille de 2e prijs werd behaald ! Hij heeft tot 2011 volop mee geschoten op de schuttersfeesten en wedstrijden. 
Guul heeft trouw loten en donateurskaarten verkocht; meehelpen in de tuin van de schutterij en samen met Twan harken oppinnen.
Ondanks dat zijn gezondheid de laatste tijd minder werd, genoot Guul van de verenging waar hij jarenlang lid van was. Afgelopen jaar nog in september is hij geëerd omdat hij 60 jaar lid van onze vereniging was.
Wij wensen zijn kinderen en verdere familie veel sterkte in deze droevige tijd.

Jasper Sijben preens beej de Moezevangers

Jasper Sijben is zaterdag 5 januari uitgeroepen als prins bij de Moezevangers. Het is al het 4e jaar op rij dat de prins uit leden van de schutterij komt. Omdat hij bakker is heeft Jasper I de orde van ’t Vlaetje ingesteld. Zijn devies is: Abrikoeëze, körse of riêste, vae gaon vanaovundj flînk fieëste!
Jasper.jpg
(foto Moezevangers)
Hij wordt bijgestaan door adjudanten Guus Peeters (ook lid van St.Sebastianus), Dennis Vleeshouwers en Sjoerd Sijben. Samen met de dames Bibian Tullemans en Janou Moonen (aok lid van St.Sebastianus) zullen zij er mooi feest van maken.
Veel succes en plezier !!

Sluiting schietseizoen: Koningschieten

Zondag 1 september is het schietseizoen officieel afgesloten d.m.v. het koning schieten.
Frank van den Boogaert wist met het 92e schot de vogel naar beneden te halen en daarmee de koningstitel 2020 te behalen.
Bij de jeugd was het Sophie van Gent die voor de 3e keer op rij jeugdkoning werd.
Na 120 schoten werd Dennis Vleeshouwers Dorpskoning 2020. Proficiat !!

Koningen2019.JPG

Uitslag september trekking van de loterij

€ 50,00 nr. 548€ 5,00 nr. 362€ 5,00 nr. 676€ 5,00 nr. 958
€ 25,00 nr. 721€ 5,00 nr. 363€ 5,00 nr. 694€ 5,00 nr. 1162
€ 15,00 nr. 682€ 5,00 nr. 493€ 5,00 nr. 947€ 5,00 nr. 1178
€ 15,00 nr. 1068€ 5,00 nr. 543
 
Dit was de laatste trekking van de huidige looptijd.
Komende weken gaan de leden rond voor de verkoop van loten voor de nieuwe looptijd van een jaar.

Roy Borsboom clubkampioen


Roy Borsboom is clubkampioen 2019 geworden. Op het persoonlijk kampioenschap van de bond EMM in Grathem behaalde hij van onze vereniging het hoogste resultaat. Proficiat !!!Roy-PK-EMM.jpg

Theo Sijben winnaar windbuksschieten

Theo Sijben heeft op zaterdag 16 maart het windbuksschieten gewonnen.
In de finale van 8 schutters bleek hij het sterkste met 25p. Het is al voor de 8e keer dat hij de Op Vinkerte Wisselbeker wint. Proficiat !
Op de 2e plaats eindigt Guus Peters en de gedeelde 3e plaats is voor Pierre Wijen en Remy van de Kamp.Theo-min.jpg

Koninklijke onderscheiding Henk Klaessens

Tijdens de jaarvergadering van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen op 27 oktober 2018 is Henk Klaessens verrast met een koninklijke onderscheiding. Door burgemeester Evers van Nederweert werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor het vele werk dat hij al jarenlang doet voor de LBT en ook onze vereniging.
HenkKlaessens-min.jpg

Henk is sinds 1965 lid van schutterij St.Sebastianus. Hij is begonnen als tamboer en al vroeg was hij geïnteresseerd in alles dat met muziek te maken had. Als het nodig was ondersteunde hij de blazersgroep op bas of jachthoorn. Hij deed meerdere opleidingen voor instructeur wat er in resulteerde dat hij in 1991 instructeur werd van ons muziekkorps. En dat is hij 24 jaar geweest. Dat heeft hij prima gedaan want in enkele jaren promoveerde het korps van de derde naar de eerste divisie met als hoogtepunten enkele malen Limburgs Kampioen, Nederlands Kampioen en als kers op de taart in 2009 de 2e prijs op het WMC in Kerkrade.

Intussen stond hij ook aan de basis van de huidige muziekopleiding en jarenlang het aanspreekpunt voor leden, bestuur en ouders; beheer van instrumenten en beheerder van het muziekarchief. Ook de jeugd heeft jij jarenlang opgeleid waar we nu nog de vruchten van plukken.

Daarnaast is hij een uitstekend schutter en al sinds begin 80-jaren een vaste waarde in het eerste zestal.

Sinds 2000 is hij actief voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) als penningmeester en als voorzitter van het district Weert. Als zodanig is hij ook lid van het hoofdbestuur van de LBT. In 2011 was hij secretaris en penningmeester van het comité dat het 50-jarig jubileumfeest organiseerde. Sinds 2012 is hij beheerder van de website www.l-b-t.nl en sinds 2014 verzorgt hij ook de nieuwsbrief.

Terecht dat hij is beloond voor deze hoge onderscheiding als waardering voor alles wat hij voor ons heeft gedaan.

Hoewel het zaterdagochtend was kregen we toch een grote delegatie op de been om hem een klinkende serenade te geven.

Henk, van harte gefeliciteerd !!!