Schutterij Drumband-Jachthoornkorps St.Sebastianus Laar - Weert

Opening schietseizoen 2022Na 3 jaar hebben wij volgens traditie ons schuttersseizoen geopend op Palmzondag.
De dag werd in de ochtend begonnen met het muzikaal opluisteren van de heilige mis.
‘s Middags werd de eerste schietwedstrijd van het seizoen geschoten.
Na een spannende wedstrijd mocht Karin Borsboom zich kronen tot winnaar van de seizoensopening. Ze schoot 53 stöpkes feilloos naar beneden (9 x 1,5 cm; 9 x 1 cm; 35 x 7mm). Robin Sijben werd tweede gevolgd door Frank van den Boogaert die derde werd.
Bij de vrienden van Sebastianus werd Leo Mooren eerste!
Wij zijn klaar voor eindelijk weer een mooi schuttersseizoen!!
Winnaarsopening2022-min.jpgUniformen te koop

In 2021 gaan we de nieuwe uniformen in gebruik nemen. Daarom bieden we de huidige uniformen te koop aan.
Schutterij2004.jpg
Circa 60 uniformen te koop in goede staat. Gaan weg wegens aanschaf nieuwe uniformen. Gemaakt voor schutterij Sint Sebastianus Laar (te Weert) bij firma George Pisa en zn (Eindhoven). Diverse maten, ook enkele kindermaten. Inclusief pet, maar exclusief pluim. Worden schoon en gestoomd verkocht vanaf dit najaar. Prijs per stuk wordt afgesproken obv afname.


Nieuwe voorzitter

Tijdens de jaarvergadering op 18 januari 2020 heeft Annelies Wolter de voorzittershamer overgedragen aan Karin Borsboom.
Nieuwevoorzitter2020.JPG
Na 5 jaar voorzitter te zijn geweest stelde Annelies zich niet meer herkiesbaar, maar blijft wel bestuurslid.Vanuit het bestuur werd 1e secretaris Karin Borsboom voorgedragen als nieuwe voorzitter. Na een stemming onder de aanwezig leden werd ze met overgrote meerderheid benoemd als nieuwe voorzitter. We wensen haar veel succes. Binnen het bestuur zullen enkele functies opnieuw worden verdeeld.

Reünie

In 2023 (datum volgt nog) organiseren wij in het schutterslokaal de Hout bempt aan de Rietstraat op Laar een reünie voor alle (oud) leden om nog eens herinneringen op te halen en bij te praten met andere (oud)leden die je misschien al jaren niet meer hebt gezien.
Schutterij1966.jpg
Er zal een expositie zijn van foto’s en video’s. Ook zal er een tentoonstelling zijn van oude uniformen, instrumenten en schietmateriaal. Er is de mogelijkheid om te schieten met de windbuks of het grote geweer. Het muziekkorps zal enkele muziekwerken ten gehore brengen.

Graag horen we of je interesse hebt.   
Reactie en aanmelden kan via email: reuniesintsebastianuslaar@gmail.com of in de brievenbus van de secretaris: De Raak 9, 6003 PC Weert

Roy Borsboom clubkampioen


Roy Borsboom is clubkampioen 2019 geworden. Op het persoonlijk kampioenschap van de bond EMM in Grathem behaalde hij van onze vereniging het hoogste resultaat. Proficiat !!!Roy-PK-EMM.jpg

Finale windbuksschieten 2021 - 2022Jasper Sijben is de winnaar van de windbukscompetitie en ontvangt daarvoor de Op Vinkerte wisselbeker.
Jasper-Windbuks-2022.jpg
In een finale met 6 schutters bleek hij uiteindelijke de sterkte. Maar daarvoor moest worden geschoten stopjes van 1 cm, daarna 0,7cm en tot slot op kaasprikkers ! Maar na in totaal 58 schoten bleek hij de sterkste. Proficiat !!Huldiging jubilarissen 2021Op zondag 12 september 2021 hebben we het seizoen afgesloten.De nieuwe uniformen werden officieel in gebruik genomen en ingezegend door kapelaan kapelaan Van der Wegen.Ook werd een aantal leden gehuldigd wegens langdurig lidmaatschap van de schutterij en er waren Vrienden van St.Sebastianus die al 25 jaar lid zijn.
Jubilarissen2021.jpg
Stefan Geuns is 25 jaar lid en ook 25 jaar muzikant in het muziekkorps. Mark Janssen is 25 jaar lid van de schutterij.
Ria Klaessens - Weijers, José Nijnens - Sauvé, Willemien Greijmans - Götzen, Nellie Nijnens - Strijbos en Pierre Wijen zijn 40 jaar lid van de schutterij.
Mieke Wijen - Adams is 40 lid van de schutterij en 40 jaar muzikant in het muziekorps.
Theo Sijben en Gerard Sijben zijn 50 jaar lid van de schutterij.De daarbij behorende onderscheidingen werden namens de LBT uitgereikt door Frans Voermans en namens de OLS federatie door Theo Looijmans.
Ook werden 4 leden van de Vrienden van St.Sebastianus in het zonnetje gezet die al vanaf de oprichting 25 jaar geleden lid zijn: Riny Sijben - Kiggen, Pierre Sijben, Hans Janssen en Will Sijben.
Allemaal van harte gefeliciteerd !
Voor meer foto's kijk op Facebook van Schutterij St.Sebastianus

Goen Sijben - Claessens overleden

Goen Sijben –Claessens, het oudste lid van onze vereniging,  is 12-04-2021 om 18:35 uur  op 95-jarig leeftijd overleden. Goen was zo’n beetje de moeder van onze schutterij. Want al haar 5 zonen zijn lid, of lid geweest en ook verschillende kleinkinderen doen of deden mee in de vereniging.Goen-Sijben.jpgGoen is in 1984 lid geworden. Nadat haar man Tjeu, ook lid van de schutterij, in 1982 was overleden, wilde ze toch betrokken blijven. En ze was ook actief. Ze heeft nooit een uniform gedragen maar wel meegeschoten in diverse zestallen. In 2009 is ze gehuldigd i.v.m.25 jaar lidmaatschap en ontving de zilveren draagmedaille van de OLS federatie.

Ze was een fanatiek supporter, ook op het OLS. Zeker als een van haar kinderen of kleinkinderen mee mochten schieten. Stiekem hoopte ze dan altijd als het mis moet gaan, dan niet een van ons.

Ook als het muziekkorps optredens had was ze er bij want ze genoot van de muziek en zeker als de resultaten goed waren werd er volop mee gefeest.

Bij de organisatie van  schuttersfeesten was ze actief in de eettent en er werd nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan.

De laatste jaren liet haar gezondheid het niet meer toe om mee te gaan. Maar oh wat was ze er graag bij geweest. Zeker op het OLS in Maasmechelen in 2016 toen het zestal de 4e prijs behaalde met 2 zoons en 1 kleinzoon in het zestal.

Maar ondanks dat ze er niet meer bij kon zijn bleef ze geïnteresseerd in het wel en wee van St.Sebastianus en keek iedere keer weer reikhalzend uit naar het Koerierke wanneer dit verscheen.

De laatste 3 jaar kon zelfstandig wonen nier meer en werd ze liefdevol verzorgd in Zorgcentrum Hieronymus. En daar is ze ook rustig ingeslapen.

In verband met de corona maatregelen vindt het afscheid in familiekring plaats.

We wensen de familie heel veel sterkte toe.dereen die stemmen op onze vereniging heeft uitgebracht, heel erg bedankt !!!

Sluiting schietseizoen: Koningschieten

Zondag 1 september 2019 is het schietseizoen officieel afgesloten d.m.v. het koning schieten.
Frank van den Boogaert wist met het 92e schot de vogel naar beneden te halen en daarmee de koningstitel 2020 te behalen.
Bij de jeugd was het Sophie van Gent die voor de 3e keer op rij jeugdkoning werd.
Na 120 schoten werd Dennis Vleeshouwers Dorpskoning 2020. Proficiat !!

Koningen2019.JPG

Koninklijke onderscheiding voor Piet Greijmans

Op vrijdag 26 april 2019 heeft Piet Greijmans uit handen van burgemeester Heijmans van Weert een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor diverse verenigingen.
Piet is een echt verenigingsmens. Al meer dan 60 jaar is hij lid van schutterij Sint Sebastianus Laar en vanaf 1982 is hij hier actief als vrijwilliger.
Piet-min.JPG
Van 1982 tot 2014 heeft hij in het bestuur gezeten en vanaf 1986 was hij secretaris. Tot vorig jaar was Piet ook buksmeester en is hij nog steeds actief in de schiet- en kluscommissie. Als dank hiervoor heeft hij de Ere-Sebastianus mogen ontvangen. Ook deden en doen wij nooit vergeefs een beroep op hem als het gaat om de verkoop van loten en donateurskaarten en als collectant voor de Goede Doelen Week.

Maar Piet is niet alleen actief voor de schutterij. Vanaf 2015 verzorgt hij diverse activiteiten voor de Katholieke Oudervereniging Laar. Zo zorgt hij voor de PR, gaat op bezoek bij leden die een kroonjaar vieren of ziek zijn en stelt hij de agenda op voor de vergaderingen.
Elke zaterdagochtend is Piet te vinden in de Sponsorwinkel waar hij onder andere helpt met het sorteren van binnen gekomen kleding. De verdiensten hiervoor schenkt hij aan de schutterij.

Met een vast team van mensen is Piet ook werkzaam als vrijwilliger op de begraafplaats van Laar waar hij onderhoudswerk verricht.

Tot slot is Piet al jaren bloeddonor en voor Buurtschap Rietstraat heeft hij 20 jaar de vrachtwagen gereden voor de Koninginnedagviering.

Al met al een indrukwekkende lijst. Zoals gezegd een echte verenigingsman die dit Koninklijk lintje meer dan verdient.

Wij feliciteren Piet van harte met zijn Koninklijke onderscheiding en hopen dat wij hem nog lang als vrijwilliger mogen begroeten.