Schutterij Drumband-Jachthoornkorps St.Sebastianus Laar - Weert

Jubilarissen en  koningschieten

Zondag 11 september werd het schietseizoen officieel afgesloten.
Na een optocht over Laar werd afscheid genomen van koning 2022, Frank van den Boogaert.
Daarna werden 3 jubilarissen gehuldigd.
Nico Peeters is 50 jaar lid van de schutterij en kreeg de gouden draagmedaille met kroontje van de OLS federatie opgespeld door voorzitter Theo Looijmans van de bond EMM.
Karel Driessen is 40 jaar lid en kreeg een bos bloemen en attentie van voorzitter Karin Borsboom. De bos bloemen is ook voor zijn vrouw Lies Driessens die 25 jaar lid is van de Vrienden van St.Sebastianus.
Sophie van Gent kreeg de zilveren speld van de OLS federatie wegens 5 jaar lidmaatschap.
Jubilarissen2022.jpg
Inmiddels stonden de koningsvogels te pronken op de schietboom en kon de strijd los barsten.
Als eerste winnaar konden we Jorn Houben feliciteren. Hij schoot zich na 18 schoten tot jeugdkoning.
Niet lang daarna volgde de koning van de schutterij 2023: Daniek Moonen. Na 75 schoten kwam de koningsvogel naar beneden.
Vervolgens was het spannend wie de dorpskoning zou worden. En dat werd na 95 schoten Jan Rinkens.
Alle jubilarissen en winnaars van harte gefeliciteerd ! 
Koningen202.jpg


Opening schietseizoen 2022Na 3 jaar hebben wij volgens traditie ons schuttersseizoen geopend op Palmzondag.
De dag werd in de ochtend begonnen met het muzikaal opluisteren van de heilige mis.
‘s Middags werd de eerste schietwedstrijd van het seizoen geschoten.
Na een spannende wedstrijd mocht Karin Borsboom zich kronen tot winnaar van de seizoensopening. Ze schoot 53 stöpkes feilloos naar beneden (9 x 1,5 cm; 9 x 1 cm; 35 x 7mm). Robin Sijben werd tweede gevolgd door Frank van den Boogaert die derde werd.
Bij de vrienden van Sebastianus werd Leo Mooren eerste!
Wij zijn klaar voor eindelijk weer een mooi schuttersseizoen!!
Winnaarsopening2022-min.jpgUniformen te koop

In 2021 gaan we de nieuwe uniformen in gebruik nemen. Daarom bieden we de huidige uniformen te koop aan.
Schutterij2004.jpg
Circa 60 uniformen te koop in goede staat. Gaan weg wegens aanschaf nieuwe uniformen. Gemaakt voor schutterij Sint Sebastianus Laar (te Weert) bij firma George Pisa en zn (Eindhoven). Diverse maten, ook enkele kindermaten. Inclusief pet, maar exclusief pluim. Worden schoon en gestoomd verkocht vanaf dit najaar. Prijs per stuk wordt afgesproken obv afname.


Reünie

In 2023 (datum volgt nog) organiseren wij in het schutterslokaal de Hout bempt aan de Rietstraat op Laar een reünie voor alle (oud) leden om nog eens herinneringen op te halen en bij te praten met andere (oud)leden die je misschien al jaren niet meer hebt gezien.
Schutterij1966.jpg
Er zal een expositie zijn van foto’s en video’s. Ook zal er een tentoonstelling zijn van oude uniformen, instrumenten en schietmateriaal. Er is de mogelijkheid om te schieten met de windbuks of het grote geweer. Het muziekkorps zal enkele muziekwerken ten gehore brengen.

Graag horen we of je interesse hebt.   
Reactie en aanmelden kan via email: reuniesintsebastianuslaar@gmail.com of in de brievenbus van de secretaris: De Raak 9, 6003 PC Weert

Lei Stals Plaquette 2 juli 2022 

De laatste wedstrijd vóór het OLS voor de Weerter schutterijen is de Lei Stals Plaquette. Deze  wedstrijd is gewonnen door onze schutters. Na ronden hadden we net als St.Antonius Stramproy geen misser. Onze kaveling was ook vlekkeloos en St.Antonius schoot een verkeerde. WINNAAR LAAR ! En goede generale voor het OLS in Meijel.LeiStalsPlaquette2022.jpg

Finale windbuksschieten 2021 - 2022Jasper Sijben is de winnaar van de windbukscompetitie en ontvangt daarvoor de Op Vinkerte wisselbeker.
Jasper-Windbuks-2022.jpg
In een finale met 6 schutters bleek hij uiteindelijke de sterkte. Maar daarvoor moest worden geschoten stopjes van 1 cm, daarna 0,7cm en tot slot op kaasprikkers ! Maar na in totaal 58 schoten bleek hij de sterkste. Proficiat !!Goen Sijben - Claessens overleden

Goen Sijben –Claessens, het oudste lid van onze vereniging,  is 12-04-2021 om 18:35 uur  op 95-jarig leeftijd overleden. Goen was zo’n beetje de moeder van onze schutterij. Want al haar 5 zonen zijn lid, of lid geweest en ook verschillende kleinkinderen doen of deden mee in de vereniging.Goen-Sijben.jpgGoen is in 1984 lid geworden. Nadat haar man Tjeu, ook lid van de schutterij, in 1982 was overleden, wilde ze toch betrokken blijven. En ze was ook actief. Ze heeft nooit een uniform gedragen maar wel meegeschoten in diverse zestallen. In 2009 is ze gehuldigd i.v.m.25 jaar lidmaatschap en ontving de zilveren draagmedaille van de OLS federatie.

Ze was een fanatiek supporter, ook op het OLS. Zeker als een van haar kinderen of kleinkinderen mee mochten schieten. Stiekem hoopte ze dan altijd als het mis moet gaan, dan niet een van ons.

Ook als het muziekkorps optredens had was ze er bij want ze genoot van de muziek en zeker als de resultaten goed waren werd er volop mee gefeest.

Bij de organisatie van  schuttersfeesten was ze actief in de eettent en er werd nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan.

De laatste jaren liet haar gezondheid het niet meer toe om mee te gaan. Maar oh wat was ze er graag bij geweest. Zeker op het OLS in Maasmechelen in 2016 toen het zestal de 4e prijs behaalde met 2 zoons en 1 kleinzoon in het zestal.

Maar ondanks dat ze er niet meer bij kon zijn bleef ze geïnteresseerd in het wel en wee van St.Sebastianus en keek iedere keer weer reikhalzend uit naar het Koerierke wanneer dit verscheen.

De laatste 3 jaar kon zelfstandig wonen nier meer en werd ze liefdevol verzorgd in Zorgcentrum Hieronymus. En daar is ze ook rustig ingeslapen.

In verband met de corona maatregelen vindt het afscheid in familiekring plaats.

We wensen de familie heel veel sterkte toe.dereen die stemmen op onze vereniging heeft uitgebracht, heel erg bedankt !!!

Koninklijke onderscheiding voor Piet Greijmans

Op vrijdag 26 april 2019 heeft Piet Greijmans uit handen van burgemeester Heijmans van Weert een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor diverse verenigingen.
Piet is een echt verenigingsmens. Al meer dan 60 jaar is hij lid van schutterij Sint Sebastianus Laar en vanaf 1982 is hij hier actief als vrijwilliger.
Piet-min.JPG
Van 1982 tot 2014 heeft hij in het bestuur gezeten en vanaf 1986 was hij secretaris. Tot vorig jaar was Piet ook buksmeester en is hij nog steeds actief in de schiet- en kluscommissie. Als dank hiervoor heeft hij de Ere-Sebastianus mogen ontvangen. Ook deden en doen wij nooit vergeefs een beroep op hem als het gaat om de verkoop van loten en donateurskaarten en als collectant voor de Goede Doelen Week.

Maar Piet is niet alleen actief voor de schutterij. Vanaf 2015 verzorgt hij diverse activiteiten voor de Katholieke Oudervereniging Laar. Zo zorgt hij voor de PR, gaat op bezoek bij leden die een kroonjaar vieren of ziek zijn en stelt hij de agenda op voor de vergaderingen.
Elke zaterdagochtend is Piet te vinden in de Sponsorwinkel waar hij onder andere helpt met het sorteren van binnen gekomen kleding. De verdiensten hiervoor schenkt hij aan de schutterij.

Met een vast team van mensen is Piet ook werkzaam als vrijwilliger op de begraafplaats van Laar waar hij onderhoudswerk verricht.

Tot slot is Piet al jaren bloeddonor en voor Buurtschap Rietstraat heeft hij 20 jaar de vrachtwagen gereden voor de Koninginnedagviering.

Al met al een indrukwekkende lijst. Zoals gezegd een echte verenigingsman die dit Koninklijk lintje meer dan verdient.

Wij feliciteren Piet van harte met zijn Koninklijke onderscheiding en hopen dat wij hem nog lang als vrijwilliger mogen begroeten.