Schutterij Drumband-Jachthoornkorps St.Sebastianus Laar - Weert

Uitslag juli trekking van de loterij

€ 50,00 nr. 809€ 5,00 nr. 362€ 5,00 nr. 744€ 5,00 nr. 994
€ 25,00 nr. 1214€ 5,00 nr. 489€ 5,00 nr. 837€ 5,00 nr. 1049
€ 15,00 nr. 1005€ 5,00 nr. 493€ 5,00 nr. 847€ 5,00 nr. 1163
€ 15,00 nr. 1169€ 5,00 nr. 700
 

Guul Rademakers overleden

Helaas moeten we berichten dat ons zeer gewaardeerd lid
Guul Rademakers op dinsdag 14 mei om 17.00 uur op 82 jarige leeftijd is
overleden. 
De plechtige uitvaartdienst zal worden gehouden op maandag 20 mei om
10.30 uur in de Parochiekerk Hieronymus en Antonius te Laar. Aansluitend
zal hij begeleid worden naar het parochiekerkhof.
Piet-min.JPG
Guul is in 1958 lid geworden van onze schutterij, waar zijn broers Mies en Sjeng ook al prominent aanwezig waren als voorzitter en secretaris.
Ook Guul was iemand die altijd zijn steentje heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook. Jarenlang heeft hij meegeschoten in het 1e zestal. Al op 25-jarige was hij er bij toen in 1962 op het OLS in Kaulille de 2e prijs werd behaald ! Hij heeft tot 2011 volop mee geschoten op de schuttersfeesten en wedstrijden. 
Guul heeft trouw loten en donateurskaarten verkocht; meehelpen in de tuin van de schutterij en samen met Twan harken oppinnen.
Ondanks dat zijn gezondheid de laatste tijd minder werd, genoot Guul van de verenging waar hij jarenlang lid van was. Afgelopen jaar nog in september is hij geëerd omdat hij 60 jaar lid van onze vereniging was.
Wij wensen zijn kinderen en verdere familie veel sterkte in deze droevige tijd.

Jasper Sijben preens beej de Moezevangers

Jasper Sijben is zaterdag 5 januari uitgeroepen als prins bij de Moezevangers. Het is al het 4e jaar op rij dat de prins uit leden van de schutterij komt. Omdat hij bakker is heeft Jasper I de orde van ’t Vlaetje ingesteld. Zijn devies is: Abrikoeëze, körse of riêste, vae gaon vanaovundj flînk fieëste!
Jasper.jpg
(foto Moezevangers)
Hij wordt bijgestaan door adjudanten Guus Peeters (ook lid van St.Sebastianus), Dennis Vleeshouwers en Sjoerd Sijben. Samen met de dames Bibian Tullemans en Janou Moonen (aok lid van St.Sebastianus) zullen zij er mooi feest van maken.
Veel succes en plezier !!

Sluiting schietseizoen: Koningschieten

Hubert Janssen heeft zich tot koning 2019 geschoten. Het 82e schot was trefzeker om de vogel naar beneden te schieten. Hij zal samen met Simone Janssen het koningspaar vormen.
Bij de jeugd was Sophie van Gent met het 19e schot voor het 2e opeenvolgend jaar de winnaar en is jeugdkoning 2019.
De Dorpskoningin is Chantal ven Gent. Met het 19e schot haalde zij de kleine vogel naar beneden.
DSCN4958-min.JPG

Voorafgaand aan het koningschieten werden 6 jubilarissen gehuldigd.

Femke Stals en Frank van den Boogaert zijn 12 1/2 jaar lid; Toos Claessens - Driessens 25 jaar ; Harrie Houben 40 jaar en Guul Rademakers 60 jaar.
Twan Korten, in juli plotseling overleden, werd postuum gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap.
De medailles werden namens de OLS federatie uitgereikt door de voorzitter van de bond EMM Theo Looijmans.
DSCN4903.JPG

Twan Korten overleden

Bedroefd moeten wij meedelen dat ons trouw lid Twan Korten op 80-jarige leeftijd plotseling is overleden. Twan was 60 jaar lid van onze vereniging en zou in september hiervoor worden gehuldigd. Hij is jarenlang bestuurslid geweest, buksmeester, verkoper van donateurkaarten en optekenaar. Nog wekelijks onderhield hij de tuin bij Hout bempt en pinde hij de harken op. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem. In 2017 is hij hiervoor geïnstalleerd als Schutbroeder in de Edele Eed-broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Wij gaan hem missen en wensen zijn familie veel sterkte met dit plotseling verlies. De crematie vindt plaats op zaterdag 07 juli om 12:30 uur in het crematorium Midden-Limburg in Baexem.

Twan_Korten.jpg
(Foto: Fred Vliegen)

Koninklijke onderscheiding voor Piet Greijmans

Op vrijdag 26 april heeft Piet Greijmans uit handen van burgemeester Heijmans van Weert een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor diverse verenigingen.
Piet is een echt verenigingsmens. Al meer dan 60 jaar is hij lid van schutterij Sint Sebastianus Laar en vanaf 1982 is hij hier actief als vrijwilliger.
Piet-min.JPG
Van 1982 tot 2014 heeft hij in het bestuur gezeten en vanaf 1986 was hij secretaris. Tot vorig jaar was Piet ook buksmeester en is hij nog steeds actief in de schiet- en kluscommissie. Als dank hiervoor heeft hij de Ere-Sebastianus mogen ontvangen. Ook deden en doen wij nooit vergeefs een beroep op hem als het gaat om de verkoop van loten en donateurskaarten en als collectant voor de Goede Doelen Week.

Maar Piet is niet alleen actief voor de schutterij. Vanaf 2015 verzorgt hij diverse activiteiten voor de Katholieke Oudervereniging Laar. Zo zorgt hij voor de PR, gaat op bezoek bij leden die een kroonjaar vieren of ziek zijn en stelt hij de agenda op voor de vergaderingen.
Elke zaterdagochtend is Piet te vinden in de Sponsorwinkel waar hij onder andere helpt met het sorteren van binnen gekomen kleding. De verdiensten hiervoor schenkt hij aan de schutterij.

Met een vast team van mensen is Piet ook werkzaam als vrijwilliger op de begraafplaats van Laar waar hij onderhoudswerk verricht.

Tot slot is Piet al jaren bloeddonor en voor Buurtschap Rietstraat heeft hij 20 jaar de vrachtwagen gereden voor de Koninginnedagviering.

Al met al een indrukwekkende lijst. Zoals gezegd een echte verenigingsman die dit Koninklijk lintje meer dan verdient.

Wij feliciteren Piet van harte met zijn Koninklijke onderscheiding en hopen dat wij hem nog lang als vrijwilliger mogen begroeten.

Theo Sijben winnaar windbuksschieten

Theo Sijben heeft op zaterdag 16 maart het windbuksschieten gewonnen.
In de finale van 8 schutters bleek hij het sterkste met 25p. Het is al voor de 8e keer dat hij de Op Vinkerte Wisselbeker wint. Proficiat !
Op de 2e plaats eindigt Guus Peters en de gedeelde 3e plaats is voor Pierre Wijen en Remy van de Kamp.Theo-min.jpg

Peter Sijben preens bij Domus Bona Ventura

Opnieuw een preens binnen de schutterij. Peter Sijben is vrijdag 22 februari uitgeroepen als preens Peter I bij Domus Bona Ventura. Samen met prinses Truus Wijen (van Milders Jac) zal hij de bewoners van Domus Bona Ventura aan de Kapelaniestraat in Nederweert voorop gaan bij de Vastelaovuntj activiteiten met zijn devies : ”Aod, Jônk, Stout of Braaf Nemes neemt os deze Droüm mier aaf”. We wensen hem plezierige dagen !Prees-Peter-min.jpg(Foto: Nederweert24)

Koninklijke onderscheiding Henk Klaessens

Tijdens de jaarvergadering van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen op 27 oktober 2018 is Henk Klaessens verrast met een koninklijke onderscheiding. Door burgemeester Evers van Nederweert werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor het vele werk dat hij al jarenlang doet voor de LBT en ook onze vereniging.
HenkKlaessens-min.jpg

Henk is sinds 1965 lid van schutterij St.Sebastianus. Hij is begonnen als tamboer en al vroeg was hij geïnteresseerd in alles dat met muziek te maken had. Als het nodig was ondersteunde hij de blazersgroep op bas of jachthoorn. Hij deed meerdere opleidingen voor instructeur wat er in resulteerde dat hij in 1991 instructeur werd van ons muziekkorps. En dat is hij 24 jaar geweest. Dat heeft hij prima gedaan want in enkele jaren promoveerde het korps van de derde naar de eerste divisie met als hoogtepunten enkele malen Limburgs Kampioen, Nederlands Kampioen en als kers op de taart in 2009 de 2e prijs op het WMC in Kerkrade.

Intussen stond hij ook aan de basis van de huidige muziekopleiding en jarenlang het aanspreekpunt voor leden, bestuur en ouders; beheer van instrumenten en beheerder van het muziekarchief. Ook de jeugd heeft jij jarenlang opgeleid waar we nu nog de vruchten van plukken.

Daarnaast is hij een uitstekend schutter en al sinds begin 80-jaren een vaste waarde in het eerste zestal.

Sinds 2000 is hij actief voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) als penningmeester en als voorzitter van het district Weert. Als zodanig is hij ook lid van het hoofdbestuur van de LBT. In 2011 was hij secretaris en penningmeester van het comité dat het 50-jarig jubileumfeest organiseerde. Sinds 2012 is hij beheerder van de website www.l-b-t.nl en sinds 2014 verzorgt hij ook de nieuwsbrief.

Terecht dat hij is beloond voor deze hoge onderscheiding als waardering voor alles wat hij voor ons heeft gedaan.

Hoewel het zaterdagochtend was kregen we toch een grote delegatie op de been om hem een klinkende serenade te geven.

Henk, van harte gefeliciteerd !!!


Clubkampioen 2018

Jasper Sijben is clubkampioen 2018 geworden. Op het persoonlijk kampioenschap van de bond EMM behaalde hij van onze vereniging het beste resultaat.
Tevens werd hij ook nog eens met 87p 4e in de eindstand van de bond EMM. Proficiat !!
Jasper2018.jpg

Opening Schietseizoen 2018

De wedstrijd bij de opening van het schietseizoen op 28 maart is gewonnen door Roy Borsboom, Theo Sijben werd 2e en Pierre Wijen 3e. Quinn Smeets won de beker van de jeugdleden en Leo Mooren was de beste van de Vrienden van St.Sebastinus.
Allemaal van harte gefeliciteerd ! 

Opening2018.JPG