Schutterij Drumband-Jachthoornkorps St.Sebastianus Laar - Weert

Bezetting

Het korps bestaat momenteel uit 25 leden, waarvan 5 leerlingen.
De bezetting bestaat uit de volgende instrumenten:
Kleine trom  5
Tenor trom1
Grote trom1
Bekkens
1
Jachthoorn5
Trompet4
Bastrompet2
Souzafoon1


Succes op het Wereld Muziek Concours

Op zondag 26 juli 2009 heeft het drumband-jachthoornkorps een wereld prestatie geleverd op het Wereld Muziekconcours in Kerkrade. In het Parkstad stadion werd opgetreden in de Mars First Division. En dat leverde 89,17 punten op. Uiteindelijk bleek op de laatste wedstrijdag dat deze score goed was voor de 2e plaats in de eindstand. Zilver dus ! Een uitstekende prestatie gezien de concurrentie van vele topkorpsen uit binnen- en buitenland.

Opnieuw een Nederlands Kampioen

 Na Paul Verdonschot in 2003 hebben we opnieuw een Nederlandse Kampioen binnen de vereniging. Lian Geuns heeft op 16 mei 2004 in Berlicum in de 3e divisie sectie B3 op jachthoorn 86p behaald. Dat was voldoende om Nederlands kampioen te worden bij de Federatie van Katholieke Muziekbonden. In maart was Lian al Limburgs kampioen geworden. Proficiat !! Als dank voor deze prestatie kreeg ze op de feestavond van 21 mei van de voorzitter een CD-bon aangeboden.

Bondsconcours

Het drumband-jachthoornkorps heeft op zondag 22 september 2002 in Maastricht deelgenomen aan het bondsconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. In sporthal de Geuselt werd opgetreden in de 1e divisie. Zowel voor het marcherend als het stiltaand optreden kreeg het muziekkorps een totaal van 82,5p, goed voor een 1e prijs ! De muzikanten stonden onder leiding van instructeur Henk Klaessens en tamboermaitre Henk Sijben

Bondsconcours LBT St.Odiliënberg 2017

Op 17 november 2017 werd opnieuw in St.Odiliënberg deelgenomen aan het bondsconcours van de LBT in de eerste divisie sectie B.
Als stilstaand werk werd Tribute to John Williams ten gehore gebracht, goed voor 81,78p. Marcherend speelde het muziekkorps Blue jackets dat werd beoordeeld met 82,17p. Een gemiddeld van 81,98p, goed voor een 1e prijs !
Dit was het eerste bondsconcours onder leiding van instructeur Math Haan.

Bondsconcours Sint Odiliënberg

Op het bondsconcours van de LBT op 25 november 2012 in Sint Odiliënberg heeft het drumband-jachthoornkorps opnieuw een succes behaald. In de 1e divisie sectie B werd voor het stilstaand werk, Calling, 85,17 behaald en voor het marcherend werk, Avanti, 85,22p. Met een totaal van 85,2 was dit goed voor een eerste prijs en EN LIMBURGS KAMPIOEN !!! Het is de eerste keer dat dit korps deze titel behaald in de hoogste divisie.

Bondsconcours Nieuw Bergen

Het drumband-jachthoornkorps van St.Sebastianus Laar heeft het bondsconcours van de LBT op 17 september 2006 in Nieuw Bergen gewonnen !!! In de 1e divisie sectie B1 behaalden de muzikanten voor het stilstaand werk, Melofesta, 91,83p en voor het marcherend werk, A new way, 89p. Met een totaal van 90,42 was dit het hoogste aantal van alle korpsen en daarmee dagwinnaar ! Tevens kregen ze door dit aantal behaalde punten promotie naar de ere-divisie en lof der jury. EN LIMBURGS KAMPIOEN !!!

Nederlands Kampioen

Paul Verdonschot is op zondag 18 mei 2003 in Berlicum Nederlands Kampioen geworden bij de solistenwedstrijd van de Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM). In maart had hij al de Limburgse titel behaald bij de wedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Paul trad op in de 2e divisie sectie B3 op es-cornet. Hij behaalde met Solskin van A.J.Thissen 85p, voldoende om zich Nederlands Kampioen te noemen !

Geschiedenis

Het drumband-jachthoornkorps van schutterij St.Sebastianus Laar werd in het begin van de 50-er jaren op initiatief van pastoor Deckers en Mies Rademakers opgericht. Vooral in de beginjaren kende het muziekkorps een groot aantal leden, mede doordat er voor de jeugd nog weinig andere vormen van vrije tijdsbesteding waren.

Met de opkomst van andere verenigingen, o.a. Ruiterclub, tennisverenigingen, voetbalclubs, werd het animo voor het muziekkorps op het eind van de 60-er jaren wat minder. En jammergenoeg, maar noodgedwongen moest in het begin van de zeventiger jaren het jachthoornkorps verdwijnen, wegens te weinig leden.

Jarenlang heeft een kleine, maar fanatieke drumband de schutterij overal naar toe begeleid. En ook zelfstandig werden activiteiten ontplooid. Regelmatig werd deelgenomen aan de Bondsconcoursen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen, met praktisch altijd een eerste prijs.

Maar in de 80-jaren werd op initiatief van o.a. instructeur Jo Wolter het jachthoornkorps nieuw leven ingeblazen, mede door de toeloop van veel jeugdleden na ledenwerfacties.
Nadat Lins van Deursen het instructeurschap had overgenomen van Jo Wolters, staat het muziekkorps inmidels al vele jaren onder leiding van Henk Klaessens. Bijzonder hieraan is dat Henk uit eigen gelederen komt.

BEHAALDE PRESTATIES BONDSCONCOURSEN.
Tamboerkorps
In 1982 in Baexem een eerste prijs in de 1e divisie.
In 1984 in Venray een eerste prijs in de 1e divisie.
Drumband-jachthoornkorps
In 1989 werd voor de eerste keer deelgenomen als drumband-jachthoornkorps aan een bondsconcours van Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. In Grathem werd een eerste prijs behaald in de 3e divisie.
In 1992 In de 3e divisie werd een eerste prijs en promotie naar de 2e divisie behaald. In Heel werden we Limburgs Kampioen.
In 1995 werd, na in Brunssum een eerste prijs met promotie naar de 1e divisie te hebben behaald, in Nieuwstad het Limburgs Kampioenschap behaald in de 2e divisie.
In 1996 werd in Nederweert het Nederlands Kampioenschap behaald van de FKM in de 2e divisie gevolgd door het landskampioenschap van de SMN (Samenwerkende Muziekbonden Nederland) in Amsterdam.
In 1999 werd in Maastricht in de 1e divisie een eerste prijs behaald, met promotie naar de ere-divisie. Door de instroming van veel nieuwe leden werd de kans op promotie niet aangegrepen om hogerop te komen.
In 2002 werd opnieuw in Maastricht een eerste prijs behaald, ook in de 1e divisie.
In 2006 werd in Nieuw Bergen de 1e prijs, promotie naar de ere-divisie, lof jury èn het Limburgs Kampioenschap behaald met 90,42p. Dit was het hoogste aantal punten van de dag.
In 2007 werd in Barneveld tijdens de wedstrijd om het Landskampioenschap een eerste prijs behaald met 85,30p en de 3e plaats.